ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιαννακόπουλος:«Σας έδωσα εν λευκώ τα κλειδιά και φτιάξατε συνονθύλευμα»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για  την απόφασή του να απομακρύνει τους Πρίφτη, Διαμαντίδη, Τριαντόπουλο και Παππά χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τις επιλογές που έγιναν σε όλα τα επίπεδα στον μπασκετικό Παναθηναϊκό…

 

Αναλυτικά όσα έγραψε μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο Τριφύλλι: «Να έχεις βγει ξεκάθαρα και να λες πωλείται η ΚΑΕ και να μην υπάρχει η παραμικρή πρόταση από Παναθηναϊκάρες και μη… Ούτε μισή. Μόνο κάτι fundάσματα. Να έχεις δώσει εν λευκώ τα κλειδιά του αγωνιστικού σε αυτούς που αν γινόταν δημοψήφισμα “ποιος θες να τρέξει τον Παναθηναϊκό;” θα έπαιρναν το 101%. Κι αυτοί αντί να στήσουν ένα μπασκετικό project για το παρόν και το μέλλον, φτιάχνουν ένα συνονθύλευμα με… 8 ξένους, σε μια περίοδο που λόγω συνθηκών στόχος δεν είναι η Ευρώπης, αλλά να χτιστεί κάτι υγιές.

Να έχεις μια εικόνα που δεν συνάδει με το μέγεθος του Παναθηναϊκού και μήνες τώρα δεν υπάρχει καμία βελτίωση. Και να στηρίζεις εμμονικά τις επιλογές που ξεκάθαρα δεν σου έχουν βγει.

Να έχεις δώσει εν λευκώ τη διαχείριση των οικονομικών στον πιο στενό σου συνεργάτη με ξεκάθαρη εντολή έσοδα – έξοδα κι αυτός να σε αναγκάζει λόγω αστοχιών να βάλεις και 3 εκατ. σε μια σεζόν που διασύρεσαι εντός γηπέδου από ομάδες με υποπολλαπλάσια μπάτζετ στην Ευρώπης κι αγκομαχείς για να νικήσεις τις “μικρές” ομάδες στην Ελλάδα… Ναι λοιπόν για όποιον δεν το ξέρει η φετινή χρονιά μου έχει κοστίσει ήδη 3 εκατ. ευρώ! Και μετά από αυτά αντί να αφήνεις τους αποκλειστικά υπεύθυνους να επωμιστούν τις συνέπειες μέχρι τέλους, να τις παίρνεις πάνω σου ελπίζοντας σε πιθανή αλλαγή εικόνας ενόψει τελικών, αλλά κυρίως για να χτιστεί σωστά η επόμενη χρονιά. Και να τα ακούς και από πάνω».

Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό στον χθεσινοβραδινό αγώνα της Basket League, που έφερε πλέον τους «πράσινους» στη δεύτερη θέση και την απώλεια του πλεονεκτήματος έδρας στους τελικούς -αν και εφόσον οι «αιώνιοι» φτάσουν ως εκεί- ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μπασκετικό τμήμα του συλλόγου, με τον Δημήτρη Πρίφτη να αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας και τον Δημήτρη Διαμαντίδη να αποχωρίζεται το διοικητικό του πόστο.

Συγκεκριμένα, με απόφαση Γιαννακόπουλου παρελθόν αποτελούν ο Δημήτρης Πρίφτης (προπονητής), ο Δημήτρης Διαμαντίδης (Γενικός Διευθυντής) και ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος (Πρόεδρος).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η «πράσινη» ΚΑΕ, αναλύοντας τους λόγους των αποφάσεων, γνωστοποίησε πως έχει προταθεί και στον Φραγκίσκο Αλβέρτη να αποχωρήσει απ’ τη διοικητική θέση που κατέχει και να αναλάβει καθήκοντα γενικού αρχηγού της ομάδας.

Πέραν των αποχωρήσεων όμως, ανακοινώθηκε μια μεγάλη επιστροφή, και αυτή δεν είναι άλλη από τον «επαναπατρισμό» του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο των «πρασίνων».

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού (σε τρεις διαφορετικές θητείες) αναλαμβάνει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας, έχοντας εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το αγωνιστικό τμήμα από εδώ και στο εξής. Αυτό σημαίνει πως ο Πεδουλάκης θα είναι ο άνθρωπος που θα διαλέξει τον επόμενο προπονητή για το τέλος της σεζόν, αλλά και για τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με σεβασμό στην Ιστορία και τους φιλάθλους της, ενημερώνει για τα εξής:

Πριν από δυο χρόνια κατόπιν της απόφασης του ιδιοκτήτη να θέσει προς πώληση την ΚΑΕ, η διαχείριση της ομάδας δόθηκε εν λευκώ στους κ.κ. Τριαντόπουλο, Αλβέρτη και Διαμαντίδη.

Ο σαφής στόχος ήταν εξαρχής ο Οργανισμός να λειτουργήσει με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να δημιουργηθεί ένας βασικός κορμός αθλητών, πάνω στον οποίο θα χτιζόταν το σήμερα, αλλά κυρίως το αύριο της ομάδας.

Ωστόσο, ως προς το οικονομικό σκέλος υπήρξε πλήρης αστοχία, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του ιδιοκτήτη κατά 3 εκατομμύρια ευρώ, έως τώρα.

Ως εκ τούτου ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Παναγιώτη Τριαντόπουλου από τη θέση του Προέδρου της ΚΑΕ. Ο κ. Τριαντόπουλος θα παραμείνει ωστόσο στη θεσμική του θέση μέχρι τις 30/6/22 ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της ΚΑΕ.

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος κι ενώ ήταν ξεκάθαρος ο προσανατολισμός, απαλλαγμένος μάλιστα από την όποια πίεση, αντί για το χτίσιμο ενός βασικού κορμού -όπως είχε συμφωνηθεί- πραγματοποιήθηκαν επιλογές ξένων παικτών αμφιβόλου αξίας, με στόχο την εφήμερη επιτυχία, η οποία και προφανώς δεν ήρθε. Η ομάδα μάλιστα απέτυχε να καταστεί ανταγωνιστική απέναντι σε αντιπάλους του ίδιου ή αντίστοιχου οικονομικού βεληνεκούς. Σε συνδυασμό δε με την εικόνα αυτής, η οποία παρουσιάζει διαρκώς πτωτική πορεία, τόσο βάσει αποτελεσμάτων όσο και βάσει απόδοσης, θεωρούμε αδιέξοδο να συνεχιστεί το συγκεκριμένο πλάνο.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τους κ.κ. Διαμαντίδη, Πρίφτη και Παππά, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον. Σε ό,τι αφορά τον κ. Αλβέρτη αποχωρεί από την διοικητική του θέση και του έχει ήδη προταθεί η θέση του Γενικού Αρχηγού της ομάδας.

Από σήμερα Τεχνικός Διευθυντής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αναλαμβάνει ο κ. Πεδουλάκης, ο οποίος θα έχει εν λευκώ τη διαχείριση του αγωνιστικού τμήματος και την επιλογή του νέου προπονητή.

Στόχος αυτής της κίνησης, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού κορμού αθλητών, στον οποίο θα στηριχθεί η ομάδα και συνάμα θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον, υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς όποτε αυτό προκύψει καθώς και η βελτίωση της εικόνας εν όψει τελικών του Πρωταθλήματος.

Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες η ομάδα πρέπει από σήμερα κιόλας να χτίζει την επόμενη χρονιά.

Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να δαπανούν χρήματα το καλοκαίρι, οφείλεις να αλλάξεις τρόπο σκέψης και λειτουργίας ώστε να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις.

Οφείλεις να επενδύσεις στη σκληρή και μεθοδική δουλειά και όχι σε μεταγραφικές κινήσεις αμφιβόλου αξίας και ομάδες μιας χρήσης.

Οφείλεις μαζί με τον κόσμο σου να γυρίσεις σελίδα.

Με ρεαλισμό και ειλικρίνεια απέναντι στην Ιστορία και τον κόσμο σου».

hlektragr

Recent Posts

Πύργος Κορινθίας: Την Κυριακή 19 Μαΐου τα 33α Κυριακίδεια

Διεξάγονται την Κυριακή 19 Μαίου 2024, τα 33α Κυριακίδεια, στον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Πρόκειται…

1 ώρα ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα κατά τη διεξαγωγή του 6ου Αγώνα Δρόμου Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, κατά…

1 ώρα ago

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία στην Αρκαδία

Συνελήφθησαν, σήμερα (18.5.2024) το μεσημέρι στην Αρκαδία δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 45 και 46 ετών,…

1 ώρα ago

Στην 11η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Παρουσία του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού, άνοιξε τις πύλες της η 11η Ανθοκομική Έκθεση στην Καλαμάτα,…

1 ώρα ago

Σαν σήμερα 19 Μαΐου

1822: Αμφίρροπη ναυμαχία διεξάγεται στα ανοιχτά της Χίου, ανάμεσα σε μοίρα του τουρκικού στόλου και…

1 ώρα ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου 2024 είναι των Μυροφόρων, του Αγίου Πατρικίου Ιερομάρτυρος, των Αγίων Θεογνώστου…

1 ώρα ago