ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-0: Πήραν το ντέρμπι οι «πράσινοι»

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής των play off της Volley League, με τους «πράσινους» να επικρατούν με 3-0 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» ξεφεύγοντας έτσι στο +5.

O Παναθηναϊκός επικράτησε στο ντέρμπι των «αιώνιων» με 3-0 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» και άνοιξε την διαφορά πλέον στους πέντε βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους».

Το σύνολο του Αλμπέρτο Τζουλιάνι είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη  κατά την διάρκεια του πρώτου σετ, όταν ο Παγένγκ αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο, κάτι που επηρέασε αρκετά τους Πειραιώτες.

Μια κατάσταση η οποία είναι γνώριμη την φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει κληθεί να αντιμετωπίσει παρά πολλά προβλήματα. Μπορεί οι πράσινοι να αποσπάστηκαν πλέον στο +5, ωστόσο δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη μιας και απομένουν ακόμη έξι ολόκληρες αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν.

Το ζητούμενο πλέον για την ομάδα του Πειραιά είναι να βρει ξανά τον αγωνιστικό της ρυθμό, ενώ άπαντες στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού περιμένουν το μεγάλο αστέρι της ομάδας Πάβλε Πέριτς, ο οποίος αγωνίστηκε στο αποψινό ντέρμπι με μονάχα μια προπόνηση να βρει τα πατήματα του, με σκοπό να προσφέρει με την τεράστια κλάση του στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Το μονό σίγουρο είναι πως σε ένα τόσο κλειστό πρωτάθλημα, είναι λογικό μια ομάδα η οποία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όπως ο Ολυμπιακός να έχει τα σκαμπανεβάσματα της, ωστόσο είναι δεδομένο πως οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν την τελική τους αντεπίθεση, με σκοπό να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι παίκτες του Ανδρεόπουλου προηγήθηκαν με 8-4, είχαν απαντήσεις σε όλες τις προσπάθειες του Ολυμπιακού να μαζέψει τη διαφορά έχοντας μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επίθεση και πήραν το σετ με 25-20.

Το δεύτερο σετ ήταν ισορροπημένο αλλά μόνο στην αρχή του, με τον Ολυμπιακό να χάνει γρήγορα την επαφή με το σκορ. Προηγήθηκε 0-1, 1-2 και 2-3 και Τέπαν, λάθος του Στάλεκαρ και καρφί του Δαλακούρα, αλλά ακολούθησαν πολλά λάθη που έφεραν το σκορ στο 10-5 από πόντο του Ρανγκέλ και μπλοκ στον Μιγιαΐλοβιτς. Ο Ανδρεόπουλος με άσο έκανε το 13-6 και ο Τέπαν πήρε πόντο με μπλοκ άουτ για το 14-7. Δύο συνεχόμενα μπλοκ σε Μιγιαΐλοβιτς και Τέπαν έφεραν τον Ολυμπιακό στο -9, σε ένα πολύ κακό διάστημα. Ο Στάλεκαρ με συνεχόμενα μπλοκ έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και έδειχνε να παίζει χωρίς ψυχολογία. Ο Τέπαν πήρε πόντο μετά από ώρα κάνοντας το 24-11, προτού ο Φαν ντεν Ντρις κάνει το 25-11 και το 2-0 σετ για τον Παναθηναϊκό.

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός ήταν κοντά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Γιάκομπσεν με άσο από κακή αντίδραση έκανε το 3-1 και ο Πέριτς μείωσε με καρφί σε 3-2. Ο Μιγιαΐλοβιτς έκανε το 6-5 και ο Τέπαν το 8-7. Η διαφορά ανέβηκε στο 12-8, με τον Ολυμπιακό να δείχνει ότι ήθελε πολλά περισσότερα.

Στην συνέχεια Ο Μιγιαΐλοβιτς μείωσε σε 14-11 και σε 15-12 με τον Τέπαν, αλλά η άμυνα και το μπλοκ δεν λειτούργησαν καθόλου. Πέριτς και Τέπαν πήραν πόντους για το 18-16. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, φτάνοντας στο τρίτο σετ και την νίκη με 25-18.

hlektragr

Recent Posts

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -8- άτομα Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών…

30 λεπτά ago

Δώρο Πάσχα: Πως υπολογίζεται on line με ειδική εφαρμογή – Έως την Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του

Η Γ.Σ.Ε.Ε. και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) μέσα από μια…

58 λεπτά ago

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher

Ξεκινά αύριο (29.4.2024) Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων…

1 ώρα ago

Καιρός Πάσχα: Δύο τα σενάρια – Τι να περιμένουμε Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα

Ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, κάνει λόγο για δύο επικρατέστερα σενάρια για τον καιρό του Μεγάλου…

1 ώρα ago

Ενημέρωση για τις αγροτοδασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ωρου

Από Ω/18:00/27-04-2024 έως Ω/18:00/28-04-2024 εκδηλώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, οι 26 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο…

4 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

5 ώρες ago