ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Final Four: Όλα έτοιμα για το πρώτο σφύριγμα στα «Δύο Αοράκια» – Το νέο κύπελλο, το πρόγραμμα και τα μέτρα

Μπάσκετ: Αύριο ξεκινά το Final Four του 47ου Κυπέλλου Ελλάδος στο Ηράκλειο Κρήτης, στο γήπεδο «Δύο Αοράκια». Οι αποστολές των ομάδων (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Προμηθέας Πατρών) έχουν φτάσει στην Κρήτη και προετοιμάζονται για τους αγώνες της Παρασκευής και της Κυριακής.

Νωρίτερα σήμερα, οι προπονητές, συνοδευόμενοι από τους αρχηγούς των τεσσάρων ομάδων, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου. Σημειώνεται πως αρχηγός του Παναθηναϊκού στο Final Four του Κυπέλλου θα είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης, αντικαθιστώντας τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που έμεινε εν τέλει στην Αθήνα, λόγω της χειρουργικής επέμβασης που πραγματοποίησε στο ιγμόρειο.

Το πρόγραμμα του Final Four

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου – Ημιτελικοί

17:00 – Προμηθέας Πατρών – Παναθηναϊκός,

20:00 – Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου – Τελικός

17:00 Νικητής Ημιτελικού 1 – Νικητής Ημιτελικού 2

Το νέο κύπελλο
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του νέου τροπαίου, που θα σηκώσει πρώτος ο αρχηγός μιας εκ των τεσσάρων ομάδων (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Προμηθέας, Ολυμπιακός, ΑΕΚ) το βράδυ της Κυριακής 20 Φεβρουαρίου στα «Δύο Αοράκια».

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2021-2022 / FINAL-4 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Final Four: 2.000+ φίλαθλοι στα «Δύο Αοράκια»
Επισημαίνεται ότι το Final Four στα «Δύο Αοράκια» θα διεξαχθεί με την παρουσία 2.000 φιλάθλων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους ημιτελικούς της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για τον επιτρεπόμενο αριθμό φιλάθλων στον τελικό της Κυριακής. Ενδέχεται να υπάρξει αύξηση του ορίου των 2.000, δεδομένης της χθεσινής απόφασης για αύξηση του επιτρεπόμενου ορίου στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων.

Σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος είπε:

«Έχουμε πετύχει να έχουμε 2.000 άτομα στα αυριανά παιχνίδια, δεν απέχει πολύ η χωρητικότητα για να πάμε στο 50%. Υπάρχει μια διαδικασία που τηρείται πολύ αυστηρά από την Αστυνομία, προκειμένου να δοθούν τα ονόματα για να γίνει ο έλεγχος. Δεν ξέρω αν θα προλάβουμε για να προσθέσουμε περισσότερα άτομα στο παιχνίδι του τελικού. Περιμένουμε την έγκριση από την Αστυνομία. Επειδή έχουν διατεθεί τα περισσότερα εισιτήρια με λίστα, προφανώς αυτά τα άτομα έχουν ενημέρωση πώς θα τα προμηθευτούν. Μεμονωμένα δεν ξέρουμε ακόμα αν θα μπορούν να δοθούν. Εφόσον προκύψει αυτό το θέμα, θα ενημερωθείτε όλοι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ για την έναρξη του Final Four αναφέρει:

«Ο θεσμός του Final 4 Κυπέλλου Ανδρών επιστρέφει μετά από 18 χρόνια. Εν όψει των ημιτελικών αγώνων της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο του Ηρακλείου («Δύο Αοράκια»), οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 14:30 για την προσέλευση του κοινού.

Κατά την προσέλευση των θεατών θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι εισιτηρίων, ταυτοπροσωπίας, πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ, καθώς και σωματικοί έλεγχοι, τόσο στους εξωτερικούς χώρους, όσο και πριν την είσοδό τους στο γήπεδο. Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος δεν φέρει έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στην εγκατάσταση. Η βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ελέγχου rapid test, PCR ή αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) στους ενήλικες δε θα γίνεται αποδεκτή.

Αναφορικά με την είσοδο των ανηλίκων φιλάθλων, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 13-17 ετών, η είσοδος θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ με τη βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με PCR τεστ εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής τους αγώνα. Για τους 12 ετών και κάτω, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self-test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Οι φίλαθλοι καλούνται να προσέλθουν στο γήπεδο τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη των αγώνων για να μην προκύψει συνωστισμός, ενώ κατά την είσοδο τους, αλλά και κατά την παραμονή τους στο γήπεδο πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτική μάσκα και να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον ενάμιση μέτρου.

Ο χώρος του γηπέδου θα βιντεοσκοπείται από κλειστό κύκλωμα ασφάλειας, τόσο εσωτερικά, όσο και περιμετρικά».

Λιόλιος: Μπλουζάκια με μήνυμα κατά της βίας
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος υπογράμμισε πως θα μοιραστούν 2.500 μπλουζάκια σε όλους όσοι βρεθούν στα «Δύο Αοράκια» στα παιχνίδια του Final Four. Τα μπλουζάκια θα φέρουν ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας και θα αναγράφουν: «Δεν είναι πόλεμος, είναι γιορτή».

hlektragr

Recent Posts

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

16 ώρες ago

Λουτράκι: Απόπειρα βιασμού 17χρονης από 30χρονο – Την άρπαξε από τα μαλλιά

Μάχη για να ξεφύγει από τα χέρια του επίδοξου βιαστή της έδωσε μία 17χρονη στο…

17 ώρες ago

Κόρινθος: Τον πιάσανε να κλέβει μπαταρίες

Συνελήφθη την Τρίτη 7 Μαΐου το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου,…

17 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πρόσκληση σε εκδήλωση

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

17 ώρες ago

Παρουσίαση χορών παραδοσιακών χορών της Λαμπρής διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου

Κυριακή 12 Μαΐου 2024 (Κυριακή του Θωμά) Ι.Ν Παναγίας Γιάτρισσας, Λουτράκι

17 ώρες ago

Συνδιοργανώτρια του Διεθνούς νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνδιοργανώτρια του Διεθνούς νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου με τίτλο «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση…

17 ώρες ago