Η συνταγή της ημέρας: Κανελόνια με κιμά, μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτας

Κανελόνια με κιμά, πλούσια μπεσαμέλ και την υπέροχη σάλτσα ντομάτας που θα σας θυμίσουν τα κανελόνια της μαμάς. Η συνταγή είναι του Πέτρου Συρίγου.

 

Υλικά

15 κανελόνια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κλωνάρι σέλερι, κομμένο σε κύβους
1 μέτριο καρότο κομμένο σε πολύ μικρό κυβάκι
100 ml κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 συσκευασία ντομάτα κον κασέ
100 γραμμ. τυρί τριμμένο
1 αυγό
Αλάτι & πιπέρι

Για την σάλτσα μπεσαμέλ
25 γραμμ. βούτυρο
25 γραμμ. αλεύρι
1 φύλλο δάφνης
380 ml πλήρες γάλα ζεσταμένο
Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Για το γαρνίρισμα
150 γραμμ. τυρί τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά
20 γραμμ. φρέσκο βούτυρο

Διαδικασία

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη γέμιση. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Συνεχίζουμε σοτάροντας το σκόρδο, το σέλινο σε καρεδακι, το καρότο σε καρεδακι και μια πρέζα αλάτι.

Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, σε χαμηλή φωτιά για περίπου 8 λεπτά.  Προσθέστε το φύλλο δάφνης. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί στο μισό το κρασί και μετά προσθέστε την τομάτα, και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το αυγό, το τριμμένο στον τρίφτη τυρί και ελέγχουμε για αλάτι, πιπέρι.

Για την μπεσαμέλ: Βάζουμε σε ένα κατσαρολακι το γάλα με το φύλλο δάφνης. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ή τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ψηθεί για 2 λεπτά, προσθέτουμε σε δόσεις το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Για το στήσιμο-ψήσιμο: Γεμίζουμε τα κανελόνια βάζοντας κιμά (ένας εύκολος τρόπος είναι να βάλουμε τον κορνε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και να τα γεμίσουμε). Ο κιμάς πρέπει να είναι λίγο υγρός άρα προσέχουμε να μην μας στεγνώσει! Στη συνέχεια τα στήνουμε σε ένα ταψί και από πάνω προσθέτουμε την μπεσαμέλ. Προσθέτουμε πάνω από τη μπεσαμέλ το τριμμένο τυρί, φρυγανιά και κομματάκια με βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου να γκραντιναριστει και να πάρει χρυσάφι χρώμα.

hlektragr

Recent Posts

Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Λουζιώτη στην Διευρυμένη Δ.Ε. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στη Χίο

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης συμμετείχε στην Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης…

34 λεπτά ago

Σαν σήμερα 30 Απριλίου

311: Ο αυτοκράτορας Γαλέριος Βαλέριος Μαξιμιανός εκδίδει διάταγμα, με το οποίο η χριστιανική θρησκεία αναγνωρίζεται…

1 ώρα ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου

Μεγάλη Τρίτη σήμερα, η οποία είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού Ευαγγελίου που αναφέρεται…

1 ώρα ago

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς…

2 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -8- άτομα Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών…

13 ώρες ago

Δώρο Πάσχα: Πως υπολογίζεται on line με ειδική εφαρμογή – Έως την Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του

Η Γ.Σ.Ε.Ε. και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) μέσα από μια…

14 ώρες ago