Η συνταγή της ημέρας: Πένες με λαχανικά
Πένες λαχανικά από τον Πέτρο Συρίγο. Μια υπέροχη συνταγή για μακαρόνια με λαχανικά που θα λατρέψουν και τα παιδιά. Είναι γρήγορη, εύκολη και πολύ νόστιμη.
Υλικά
1 πακέτο πένες 500 γραμμ.
100 ml ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο κομμένο ζουλιέν
2 πιπεριές πολύχρωμες
4 μικρά κολοκυθάκια
3 φούντες μπρόκολο
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες σε χυμό ντομάτας
½ συσκευασία ντομάτα περαστή στο μύλο από την συσκευασία των 370 γραμμ.
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 δάφνη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Μια πρέζα μπούκοβο
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
Διαδικασία
Ξεκινάμε κόβοντας όλα τα λαχανικά ζουλιέν (λεπτά μπαστουνάκια). Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα βράζουμε για 2 λεπτά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ανέβει η θερμοκρασία σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το καρότο, τα κολοκυθάκια, το μπρόκολο και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες σε χυμό ντομάτας και την ντομάτα στο μύλο, τον κύβο λαχανικών, τη δάφνη, τη ρίγανη, το μπούκοβο το πιπέρι, τη ζάχαρη τον κύβο λαχανικών και λίγο νερό.
Όταν χοχλάσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 6 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε.
Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, γαρνίρουμε με μια φούντα μαϊντανού.