Η νίκη είναι πάντα το ζητούμενο, έστω και σε ένα φιλικό παιχνίδι, ωστόσο αυτό που ικανοποίησε περισσότερο τον προπονητή της εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών, Δημήτρη Ανδρεόπουλο, ήταν η διάθεση που έδειξαν όλοι οι αθλητές του στο πρώτο φιλικό ματς με τη Ρουμανία. Η Ελλάδα επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου (24/4) του βαλκανικού συγκροτήματος με 3-0 σετ στην πρώτη αναμέτρηση προετοιμασίας που διεξήχθη στο Βραχάτι Κορινθίας.

Όσον αφορά την εικόνα της ομάδας, ο Ανδρεόπουλος σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή υπάρχει μεγάλη διάθεση, ενθουσιασμός και βγήκε στο γήπεδο. Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και αυτή είναι και η λογική μας. Για το μικρό χρονικό διάστημα που προπονούμαστε, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από όλα τα παιδιά».

Ο πασαδόρος της Εθνικής Σταύρος Κασαμπαλής σημείωσε: «Χαίρομαι που φάνηκε μια καλή εικόνα. Αν και είναι νωρίς, είναι καλό που δείξαμε μια αρκετά καλή εικόνα, αλλά αυτό επιβεβαιώνει την όρεξη και τη διάθεση που έχουμε όλα τα παιδιά. Νομίζω ότι σήμερα ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο των προπονητών και είμαστε αισιόδοξοι για ακόμη καλύτερη συνέχεια. Από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε όλα τα παιδιά και νομίζω ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Εθνικής Ρουμανίας, Ντανούτ Πάσκου, τόνισε: «Και οι δύο ομάδες είμαστε πάνω-κάτω στην ίδια κατάσταση, αφού δεν είχαμε πολλές ημέρες για να προπονηθούμε. Όμως το σημερινό ήταν ένα πολύ καλό τεστ για εμάς και μια καλή αρχή, καθώς έχουμε κάποιους νέους παίκτες που παίζουν πλέον στην ομάδα. Και η Ελλάδα είδα ότι έχει κάποιες αλλαγές με νεαρούς αθλητές, κάτι που είναι φυσιολογικό. Παραμένει όμως ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και εύχομαι να προκριθεί και πάλι στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος όπως κι εμείς».